Logo aanleveren

Als je een logo wilt aanleveren voor gebruik op bijvoorbeeld een website, visitekaartje of briefpapier, zijn er een aantal richtlijnen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het logo goed wordt weergegeven en bruikbaar is. 

  1. Bestandsformaat: Logo aanleveren in een vectorbestandsformaat zoals EPS, AI of SVG. Dit zorgt ervoor dat het logo op elk formaat kan worden geschaald zonder kwaliteitsverlies.
  2. Kleurmodus: Gebruik de juiste kleurmodus voor het logo aanleveren. Voor drukwerk gebruik je CMYK en voor digitaal gebruik gebruik je RGB.
  3. Resolutie: Zorg ervoor dat de resolutie van het logo hoog genoeg is. Voor drukwerk moet de resolutie minimaal 300 dpi zijn, voor digitaal gebruik is 72 dpi voldoende.
  4. Witruimte: Houd rekening met de witruimte rondom het logo om ervoor te zorgen dat het logo goed zichtbaar is en niet wordt afgekapt of in elkaar wordt gedrukt.
  5. Alternatieve versies: Lever alternatieve versies van het logo aan als het logo bijvoorbeeld in verschillende kleuren moet worden gebruikt of als het op een donkere achtergrond moet worden geplaatst.

Als je niet zeker weet welke specificaties het beste zijn voor het logo aanleveren, kun je het beste contact opnemen met degene die het logo gaat gebruiken of met een professionele grafisch ontwerper om ervoor te zorgen dat je het logo op de juiste manier aanlevert.

Start hier
Bekijk ook: Logo ontwerp(en)